6 lucruri cheie de luat in considerare atunci cand alegi materialele de izolatie pentru casa ta

Thursday, Jan 1, 1970 | Post by VAV Grup | 0 comment(s)

Cu exceptia cazului in care casa ta se afla in paradis, unde vremea este intotdeauna perfecta, ea va avea nevoie cel mai probabil de

Cu exceptia cazului in care casa ta se afla in paradis, unde vremea este intotdeauna perfecta, ea va avea nevoie cel mai probabil de o anumita cantitate de incalzire si de racire pe parcursul unui an. Indiferent daca o locuinta este incalzita sau racita, izolatia este esentiala pentru mentinerea unei locuinte eficiente energetic si confortabile. 

Atunci cand vine vorba despre gasirea unei solutii de izolare pentru casa, fiecare persoana are in vedere urmatoarele aspecte: costuri, calitate, durabilitate. Pentru ca ne dorim sa gasiti solutia izolatoare potrivita nevoilor tale, iti prezentam, in continuare, care sunt cele 6 lucruri cheie de luat in considerare atunci cand alegi materialele de izolare pentru propria locuinta. 

Mituri de izolare

Niciodata nu este usor sa-ti dai seama ce materiale de izolare sa alegi, mai ales cand esti bombardat zilnic cu o multime de informatii in mediul online sau la TV. In acest articol, iti vom oferi cateva sugestii si sfaturi pentru a te putea ghida spre alegerea corecta.

Sa pornim aceasta incursiune cu cateva adevaruri pe care sa le pastrezi in minte:

 • Nu exista solutii magice. Daca un produs iti promite ca ai gasit solutia magica, atunci cu siguranta nu este;
 • Cele mai multe materiale au argumente pro si contra. Va trebui sa le intelegi pentru a putea face alegerea corecta deoarece fiecare sunt specifice pentru anumite situatii;
 • Nu conteaza cat de bun este un produs, daca nu il vei instala corect nu vei beneficia de proprietatile sale. Si este cu atat mai dificil de identificat si de rectificat problemele, atunci cand acestea sunt ascunse in spatele unui gips-carton sau sub placile de parchet.

 

Cum alegi izolatia potrivita pentru casa ta

Produsul potrivit nu este dictat doar de buget si de preferintele materiale, ci si de ceea ce are nevoie cladirea. Nu exista reguli dificil sau usor de urmat, dar in cazul in care locatia cladirii sau materialele de constructie reprezinta un risc ridicat de a provoca daune cauzate de umiditate, atat in exterior, cat si in interior, ar trebui sa iei in considerare materialele care difuzeaza vaporii higroscopici cum este si vata minerala bazaltica.

Indicatori care vorbesc despre o cladire care ar putea fi expusa riscului:

 • Se afla situata intr-o zona in care cad cantitati mari de apa;
 • Ziduri care sunt indreptate spre sud-vest;
 • Caramizile sunt realizate din materiale poroase, cum ar fi gresia;
 • Mortarul este mortar de var sau beton deteriorat;
 • Casa este o proprietate pe structura de lemn.

Noi, cu siguranta, iti recomandam sa alegi produsele din vata bazaltica minerala ROCKWOOL deoarece furnizeaza o performanta termica excelenta.

Rezistenta la foc

Izolatia trebuie sa fie acoperita cu o bariera de ignifugare rezistenta la foc. Izolatia incombustibila ROCKWOOL se comporta ca o bariera impotriva focului si nu contribuie la raspandirea acestuia.

 • Permeanta la vapori

Permeanta la vapori, in materialele de constructii, inclusiv cele izolatoare, este impartita in unul dintre cele 4 moduri: impermeabile, semi-impermeabile, semi-permeabile si permeabile. Fiecare dintre aceste categorii descrie cat de multi vapori de apa sunt lasati sa treaca prin materialul respectiv. Produsele ROCKWOOL permit vaporilor de apa sa treaca prin ele, gestionand astfel eficient riscul condensului in casa sau cladire.

 • Permeabilitate la aer

Curentul de aer este unul dintre cei mai importanti factori care afecteaza performanta unei cladiri. Permeabilitatea este masura aerului sau a debitului de umiditate printr-un material sau un asamblaj. Pentru ca izolatia sa functioneze in mod corespunzator aerul nu trebuie sa se miste prin ea. Izolatia este descrisa ca fiind fie impermeabila la aer, ceea ce inseamna ca materialul in sine nu permite ca aerul sa treaca prin ea, fie permeabil la aer, ceea ce inseamna ca permite aerului sa treaca prin. Produsele din vata bazaltica ROCKWOOL isi obtin proprietatile de izolare prin “captarea” aerului intre fibre, astfel incat, practic, fenomenul convectiei nu are loc.

Gestionarea daunatorilor

Produsele de izolatie ar trebui selectate si instalate pentru a preveni intrarea daunatorilor si a daunelor care pot aparea. Vata minerala bazaltica nu este o sursa de hrana pentru daunatori si prezinta putine riscuri. Unele produse sunt tratate astfel incat sa descurajeze daunatorii.

 • Caracteristici de performanta

Fiecare material izolant are propriul set de caracteristici de performanta, inclusive Valoarea R si rezistenta la fluxul de aer si al vaporilor, toate au un efect asupra modului in care se va efectua o anumita instalatie. Intelegerea caracteristicilor materialelor diferite este esentiala pentru selectarea corecta a izolatiei potrivite pentru o casa verde.

 • Rezistenta termica sau Valorea R a izolatiei

Rezistenta termica sau Valorea R- pe inch pentru diferite tipuri de materiale izolante se bazeaza pe teste de laborator; Cu toate acestea, performanta unei anumite izolatii intr-o cladire este afectata in egala masura de calitatea instalatiei si de caracterul complet al barierei de aer si de catre R-valoarea nominala.

Izolatia actioneaza prin limitarea transmiterii caldurii prin proprietatile materialului izolant si grosimea acesteia. In toate tarile UE, legislatia prevede valori minime pentru rezistenta termica R (sau coeficientul de transfer al caldurii U) a elementelor dintr-o constructie noua. Gama de produse de vata bazaltica ROCKWOOL te poate ajuta sa respecti toate aceste reglementari.

Produsele de izolatie ROCKWOOL ofera cea mai buna solutie de termoizolare exterioara, pentru toate tipurile de cladiri. Asadar, produsele prezinta numeroase elemente unice, dincolo de beneficiile termice

Tags:
Post item information on Facebook Add To Del.icio.us Stumble This Digg This Add To Reddit Add To Yahoo

Related Articles