Ce trebuie sa stiti despre izolarea casei

Thursday, Jan 1, 1970 | Post by VAV Grup | 0 comment(s)

In timp ce majoritatea proprietarilor nu se gandesc prea mult la ceea ce se afla in spatele zidurilor lor

In timp ce majoritatea proprietarilor nu se gandesc prea mult la ceea ce se afla in spatele zidurilor lor, o buna izolare este de o importanta cruciala pentru a avea o casa cu adevarat confortabila si sanatoasa. In afara de pastrarea casei calduroase, pe timpul iernii, si racoroase, pe timpul verii, izolatia termica poate ajuta la scaderea facturilor la energie, la prevenirea dezvoltarii mucegaiului, si de asemenea, la protectia impotriva zgomotului nedorit. Va intrebati probabil, oare exista un tip de izolatie pe piata care sa intruneasca toate aceste calitati? Exista. Este vorba despre izolarea cu vata bazaltica minerala.

Ce face izolatia 

Izolatia ajuta la impiedicarea aerului exterior sa patrunda in interiorul casei si conditioneaza aerul din interior din a evada. In timpul iernii, caldura migreaza din toate spatiile de locuit incalzite inspre cele adiacente neincalzite cum ar fi garajele, subsolurile si chiar inspre exterior. Fluxul de caldura, de asemenea, se poate deplasa, in mod indirect, prin plafoane interioare, pereti si pardoseli – ori de cate ori exista o diferenta de temperatura. In timpul sezonului cald, caldura curge din exterior inspre interiorul unei case. 

Putem sa comparam o casa izolata corespunzator cu o imbracare adecvata vremii de afara. Un pulover de lana ne va tine de cald in cazul in care vantul nu sufla si nu ploua. Intr-o zi cu vant si ploaie, purtarea unei pelerine de ploaie, din nailon, peste pulover, ne va ajuta sa ne mentinem suficient de uscati si ne va tine de cald. O casa este similara. La exterior, sub caramida sau siding, exista o bariera de aer care face acelasi lucru ca si nailonul – nu permite vantul sa sufle printre ele. Apoi, exista izolatia (cum ar fi puloverul) si o bariera de vapori, ceea ce ajuta la mentinerea umezelii departe de structura casei noastre, unde poate provoca pagube cum ar fi mucegaiul.

Izolatia eficienta cu vata minerala bazaltica

Izolatia cu vata bazaltica minerala este alegerea de top a constructorilor si proprietarilor de locuinte datorita durabilitatii si a versatilitatii sale. Este complet permeabila si nevamatata la umiditate, astfel incat exista un risc mai mic in timpul instalarii, precum si in timpul vietii sale operationale. Este hidrofoba in masa (ceea ce inseamna ca nu va absorbi apa si umiditatea).

Cum este evaluata izolatia

Izolatia este evaluata pe baza masurarii rezistentei materialului la miscarea caldurii. Acest lucru este cel mai frecvent denumit ca Valoarea R. Cu cat valoarea R este mai mare, cu atat izolatia este mai buna. Lista codurilor de constructie locale recomanda valori R distincte pentru fiecare zona a casei. Instalarea necorespunzatoare a izolatiei poate reduce valoarea R a materialului pe care il utilizati asa ca este o idee buna sa urmati instructiunile producatorului sau sa angajati un profesionist pentru a face instalarea.

Semne ca locuinta ta este izolata slab

Pardoselile reci si peretii, in timpul iernii, si aerul cald din interior, in timpul verii, aparitia mucegaiului, facturile mari la energie si incalzirea neuniforma sau racirea ineficienta, toate acestea sunt semnele unui camin prost izolat.

Unde sa adaugi izolatia

Potrivit specialistilor, subsolurile neterminate si mansardele sunt cele doua zone asupra carora proprietarii de case ar trebui sa se concentreze prima data atunci cand vor sa adauge o izolatie noua. Acestea pot fi completate cu izolatie intr-un mod eficient si rentabil. Nu este necesar sa demolati, trebuie doar sa adaugati mai multa izolare. Specialistii recomanda ca valori R 60 la mansarda si 20 in subsol pentru un confort maxim si pentru economii. Odata ce mansarda si subsolul sunt ingrijite, concentrarea, asupra peretilor exterior si interiori, pardoseli, precum si in jurul ferestrelor si a usilor este, de asemenea, recomandata.

Retine faptul ca adaugarea de izolatie, in mod necorespunzator, poate ajunge la crearea unor probleme. Adaugarea de izolatie suplimentara in cavitatile de perete cu rate mari de scurgere ale aerului poate provoca probleme de condensare in pereti.

Lucreaza in conditii de siguranta cu izolatia

Inainte de a darama zidurilor, pentru a adauga mai multa izolatie, retine faptul ca unele case mai vechi pot avea izolatie vermiculita in pod, care pot contine azbest. Tevi vechi si tubulaturi impachetate in spatele zidurilor ar putea contine, de asemenea, azbest. Daca aveti aceste materiale sau sunteti incerti cu privire la ce s-a folosit, este indicat sa apelati la un profesionist pentru a veni si testa inainte. Nu, in ultimul rand, atunci cand se lucreaza cu o izolatie noua ar trebui sa purtati manusi, o camasa cu maneca lunga si pantaloni lungi pentru a preveni iritarea pielii. Sunt, de asemenea, recomandate o masca de protectie respiratorie si a ochilor.

Tags:
Post item information on Facebook Add To Del.icio.us Stumble This Digg This Add To Reddit Add To Yahoo

Related Articles