Izolarea acoperisurilor inclinate

Thursday, Jan 1, 1970 | Post by VAV Grup | 0 comment(s)

Acoperisul unei cladiri este o parte importanta a anvelopei cladirii atunci cand vine vorba despre asigurarea eficientei energetice

Acoperisul unei cladiri este o parte importanta a anvelopei cladirii atunci cand vine vorba despre asigurarea eficientei energetice. Acest lucru se datoreaza faptului ca aerul cald are tendinta naturala de a se ridica in sus si de a se pierde prin tesatura de acoperis, daca este neizolat. Acest element singur poate reprezenta chiar 25% din pierderea de caldura a cladirii. 

Izolarea de-a lungul capriorilor formeaza un acoperis in panta cald si este o optiune atat pentru constructiile noi, cat si pentru proiectele de renovare. Izolatia poate fi instalata intre si sub capriori pentru a extinde pachetul termic, in sus si de-a lungul acoperisului, permitandu-ti sa te bucuri de o noua camera incalzita in pod sau mansarda.

ROCKWOOL, o izolare eficienta pentru acoperisuri inclinate

ROCKWOOL ofera solutii de izolare atat pentru acoperisuri calde (la linia capriorilor), precum si pentru acoperisuri reci (la linia tavanului). Datorita unei serii de avantaje unice ale produselor, solutiile oferite de ROCKWOOL sunt potrivite pentru toate tipurile de cladiri.

ROCKWOOL ofera produse, de vata bazaltica minerala, pentru a fi utilizate pentru sisteme de inalta performanta, atat intre, cat si sub capriori. Asta inseamna ca spatiul valoros din pot poate deveni locuibil, si iti ofera, in plus fata de confortul termic, avantaje suplimentare de protectie a sunetului si o rezistenta exceptionala la foc.

Izolarea orizontala ROCKWOOL pentru poduri, asezate la linia tavanului, are avantajul densitatii; acest lucru inseamna ca izolarea nu se va deforma sub propria greutate in timp, astfel ca va evolua la performanta maxima, pentru intreaga durata de viata a cladirii, oferind, in acelasi timp, de asemenea, beneficiile suplimentare de protectie a sunetului si rezistenta la foc.

Afla, in continuare, mai detaliat, despre beneficiile izolarii acoperisurilor inclinate cu produsele de vata bazaltica minerala de la ROCKWOOL.

Izolare termica de inalta calitate

Una dintre primele caracteristici importante ale izolarii cu vata bazaltica minerala este faptul ca produsele isi dobandesc proprietati termice excelente datorita structurii fibroase si a aerului din componenta vatei bazaltice minerale. Nu numai ca vata bazaltica minerala nu permite caldurii sa patrunda, ci aceasta este capabila sa mentina temperaturile, din interior, racoroase, pentru perioade mai lungi de timp. Asta inseamna ca beneficiarii se vor putea bucura de un confort optim, pe tot parcursul anului, atat pe durata sezonului cald, cat si in timpul sezonului rece. Important de adaugat este faptul ca vata bazaltica minerala este stabila dimensional, adica isi va mentine forma si rezistenta chiar si in conditii extreme.

Izolare acustica eficienta

O alta calitate a produselor din vata bazaltica minerala ROCKWOOL este faptul ca acestea asigura o izolare fonica extraordinara. Secretul consta in structura fibroasa si in aerul din componenta vatei minerale bazaltice. Aceasta izolatie, frecvent folosita in constructii, va asigura o buna absorbtie a zgomotelor si, in acelasi timp, va reduce vibratiile. Asadar, vata bazaltica minerala este un material fonoabsorbant si fonoizolant de inalta calitate, care iti imbunatateste simtitor confortul acustic.

Potrivire perfecta

Pentru ca o izolatie sa aiba o buna performanta termica, aceasta trebuie sa nu permita formarea acelor punti termice neplanificate. Izolatia ROCKWOOL intruneste aceasta calitate esentiala si te va scuti de toate aceste neplaceri cum ar fi: formarea rosturilor, a crapaturilor si a altor tipuri de erori. Izolatia cu vata minerala este usor de instalat si se va potrivi perfect constructiei.

Hidrofobizare in masa

La fel ca toate produsele de vata bazaltica ROCKWOOL si cele destinate izolarii acoperisurilor inclinate sunt hidrofobizate in masa. Asta inseamna ca, atunci cand vata bazaltica este expusa apei sau a ploii, apa nu va patrunde in material, desi vata bazaltica ar putea arata ca si cum ar fi uda. Explicatia este una foarte simpla: doar suprafata vatei se uda, ulterior uscandu-se, datorita faptului ca fibrele vatei bazaltice ROCKWOOL sunt hidrofobizate in masa. Dupa uscare, vata bazaltica minerala isi recastiga proprietatile initiale.

Tags:
Post item information on Facebook Add To Del.icio.us Stumble This Digg This Add To Reddit Add To Yahoo

Related Articles