ROCKWOOL - produse termoizolante de inalta calitate

Monday, May 25, 2020 | Post by VAV Grup | 0 comment(s)

Atunci cand achizitionam o proprietate, este foarte important sa stim ce tip de izolatie sa alegem

Atunci cand achizitionam o proprietate, este foarte important sa stim ce tip de izolatie sa alegem pentru ca aceasta sa beneficieze de o izolatie de calitate, care sa se potriveasca atat din punct de vedere al constructiei, cat si al finisajelor. Aceasta este o problema fundamentala pentru constructori, arhitecti si alti beneficiari pentru ca izolatia pentru racire/incalzire si izolatia acustica sunt factori care le vor afecta confortul pe viitor.

VAV Group este dealer autorizat ROCKWOOL Romania, care comercializeaza exclusiv termoizolatii cu vata minerala bazaltica. VAV Group creeaza solutii eficiente de izolare termica si acustica pentru proiectarea constructiilor eficiente energetic, pentru asigurarea confortului, in conditii de siguranta, a utilizatorilor, si pentru asigurarea protectiei mediului. 

Stiti ce este vata minerala bazaltica?

Vata minerala bazaltica este un material natural, realizat din roca vulcanica, mai exact este dobandit prin procesul de defibrare a rocii vulcanice. Vata minerala bazaltica Rockwool este un produs natural produs dintr-un material usor accesibil pe intreaga planeta – care are peste 200 milioane de ani, diabaz vulcanic. Rockwool foloseste diabazele vulcanice din sursele cele mai apropiate. Astfel, costurile de transport sunt mai mici decat in cazul utilizarii din surse mai indepartate.

Cum se obtine vata bazaltica? 

Procesul de productie a vatei minerale bazaltice aminteste de activitatea vulcanica naturala. Astfel, vata bazaltica este fabricata in urma topirii rocii, calcarului, precum si a brichetelor care provin din reciclarea altor materii prime intr-un cuptor incalzit cu ajutorul cocsului la o temperatura de 1500°C. Masa rezultata in acest fel este formata in fibre. Se adauga apoi liant si uleiuri de impregnare, care stabilizeaza fibrele si devin rezistente la apa. Apoi vata este incalzita la o temperatura de 200°C, avand ca scop intarirea liantului si a stabilizarii materialului inainte de a fi prelucrat pentru ultima oara. Vata minerala bazaltica, deseori numita vata bazaltica, reprezinta numai o parte din grupa de produse, din vata minerala.

Care sunt avantajele?

Vata minerala bazaltica are o structura fibroasa deschisa ceea ce o face sa fie ideala pentru absorbirea si reglarea zgomotului. Practic, aceasta actioneaza ca o bariera acustica, oprind miscarea particulelor de aer si disipand energia sonora. Astfel, veti reusi sa evitati efectele eco excesive. In plus, vata minerala bazaltica contine aer stabil si uscat, in interior, astfel ca actioneaza ca o bariera impotriva temperaturilor scazute si inalte. Mai mult, vata minerala bazaltica este un material incombustibil, care se comporta ca o bariera impotriva focului si nu contribuie la raspandirea acestuia. 

Beneficii ale izolatiei cu vata minerala bazaltica:

Temperatura de racire a vantului este mai stabila, astfel incat veti avea reduceri ale facturilor la energie;

● Este un material natural, care este fabricat din roca vulcanica, oferindu-i atat rezistenta, cat si durabilitate.

● Se elimina efectul de suprafata rece. Dormitoarele reci se vor incalzi mai repede, reducand riscul de condensari interne, care ajuta la ameliorarea simptomelor alergice;

● Izolatia cu vata minerala bazaltica va permite sa instalati un boiler mai mic si mai economic datorita eficientizarii energetice. Acest lucru va adauga valoare casei tale, in cazul vanzarii sau inchirierii proprietatii;

● Este un excelent izolator fonic;

● Faptul ca este un material incombustibil va ofera securitate in caz de incendiu.

Tags:
Post item information on Facebook Add To Del.icio.us Stumble This Digg This Add To Reddit Add To Yahoo

Related Articles