Vata minerala bazaltica este detinatorul cheie al caldurii si al linistii in casa ta

Monday, May 25, 2020 | Post by VAV Grup | 0 comment(s)

Printre multele lucruri care ne preocupa cu privire de casele noastre, problema izolarii termice si a protectiei impotriva zgomotului ocupa primele pozitii

Printre multele lucruri care ne preocupa cu privire de casele noastre, problema izolarii termice si a protectiei impotriva zgomotului ocupa primele pozitii. Caldura pe timp de vara si frigul pe timpul iernii – protectia impotriva acestor fenomene naturale, de sezon, a preocupat omenirea inca din cele mai vechi timpuri si de-a lungul secolelor s-au inventat solutii, care, cel mai adesea, s-au bazat pe surse de caldura, indiferent ca a fost vorba de o flacara deschisa sau de un incalzitor electric. In ceea ce priveste izolatia fonica, adesea avem sentimentul ca traim intr-un cort foarte aproape de sursa poluarii fonice, in care sunetele patrund de multe ori si de pretutindeni. Pentru a rezolva cele doua probleme simultan – izolarea si protectia fonica – vom prezenta, in continuare, avantajele izolarii locuintei cu vata bazaltica minerala si de ce trebuie sa o alegi pentru a te proteja eficient acustic si termic. 

Ce este vata minerala bazaltica

Vata minerala bazaltica este, in totalitate, un material natural, care a fost obtinut prin procesul de defibrare a rocii vulcanice. Vata minerala bazaltica Rockwool este un produs natural produs dintr-un material usor accesibil, pe intreaga planeta, care are peste 200 milioane de ani, este vorba despre diabazul vulcanic. In ceea ce priveste procesul de productie a vatei minerale bazaltice, il putem compara cu activitatea vulcanica naturala. De ce spunem asta? Pentru ca vata bazaltica este fabricata in urma topirii rocii, calcarului, precum si a brichetelor, care provin din reciclarea altor materii prime intr-un cuptor incalzit cu ajutorul cocsului la o temperatura de 1500°C. Apoi masa rezultata este formata in fibre, se adauga liant si uleiuri de impregnare, care stabilizeaza fibrele si devin rezistente la apa. Urmatorul pas este incalzirea vatei la o temperatura de 200°C, cu scopul de a intari liantul si de a stabiliza materialul inainte de a fi prelucrat pentru ultima oara. Vata minerala bazaltica, numita si vata bazaltica, reprezinta numai o parte din grupa de produse din vata minerala.

De ce vata bazaltica minerala este un izolator eficient termic si acustic

Vata minerala asigura o izolatie termica excelenta, reducerea consumului de energie, pe timpul iernii, si prevenirea supraincalzirii casei, pe timpul verii, pentru un confort optim. Afla, in continuare, care sunt principalele avantaje ale termoizolarii cu vata minerala bazaltica.

Rezistenta la foc

Incombustibilitatea sau protectia impotriva focului este una dintre cele mai importante proprietati ale vatei minerale bazaltice ROCKWOOL. Izolatia ROCKWOOL este un material clasa A1, adica potrivit specialistilor, numai vata bazaltica minerala poate contribui la realizarea unei cladiri complet sigure in ceea ce priveste focul.
Vata minerala bazaltica poate rezista la temperaturi de pana la 1.000 de grade Celsius. Asadar, vata minerala bazaltica nu contribuie la dezvoltarea si propagarea focului si nici la eliberarea de gaze toxice. Poate cel mai important aspect al faptului ca vata minerala bazaltica reduce raspandirea unui eventual incendiu este ca aceasta ofera timp suplimentar pretios pentru a salva atat oamenii, cat si bunurile acestora, dar si pentru a reduce daunele aduse mediului.

Durabilitate

Fibrele de vata minerala bazaltica sunt hidrofobizate in masa si au o permeabilitate ridicata la vapori. Acest lucru inseamna ca fibrele de vata minerala nu sunt afectate de umiditate. Astfel, o caracteristica in atentia cumparatorilor este aceea ca vata minerala bazaltica este complet rezistenta la putregai, mucegai si alte bacterii, contribuind astfel la un mediu interior mult mai sigur.

O alta proprietate importanta a termoizolatiei cu vata minerala bazaltica este protectia impotriva umidităţii. Astfel, vata bazaltica minerala ROCKWOOL este hidrofobizata in masa, ceea ce inseamna ca apa nu patrunde in interiorul produselor. Practic, doar suprafata se va umezi, iar ulterior aceasta se va usca complet deoarece fibrele de vata bazaltica ROCKWOOL sunt hidrofobizate in masa. 
Confort acustic

Izolatia cu vata minerala bazaltica ofera protectie fonica intrucat se realizeaza prin structura sa interna de aer care amortizeaza zgomotul acustic imediat deoarece fibrele de vata minerala bazaltica nu sunt in masura sa continue distribuirea sunetului. Fibrele de vata minerala bazaltica au o structura unica, iar continutul de izolatie de vata minerala bazaltica este mai dens decat cel al izolatiilor traditionale. Astfel, vata minerala bazaltica reduce, in mod eficient, fluxul de aer si transmisia sunetului. Practic, o rezistivitate mai mare a fluxului de aer inseamna si o atenuare mai buna a sunetului.  

Sustenabilitate

Un alt beneficiu direct al termoizolarii cu vata minerala bazaltica este faptul ca acest material natural confera o ridicata stabilitate dimensionala sau altfel spus este un material termoizolant sustenabil. Astfel, vata minerala isi pastreaza caracteristicile, de-a lungul timpului, indiferent de conditiile meteorologice. Vata minerala bazaltica iti va mentine proprietatile indiferent de schimbarile de temperatura si umiditate. Stabilitatea dimensionala a izolatiei cu vata minerala bazaltica ROCKWOOL demonstreaza faptul ca acest vata minerala continua sa ofere performanta pentru un timp indelungat.

Tags:
Post item information on Facebook Add To Del.icio.us Stumble This Digg This Add To Reddit Add To Yahoo

Related Articles